hej.
Potrzebuje namiary na sprawdzonego parkieciarza
(Grodzisk Maz i okolice)
Potrzebuje namiary na sprawdzonego parkieciarza
(Grodzisk Maz i okolice)
. Myślałem, że ustawienie zbieżności to będzie bułka z masłem. Pojechałem do pierwszego z brzegu serwisu i jak wjeżdzałem na stanowisko to mnie pracownik warsztatu zastopował i powiedział, że nie da rady ustawić mi zbieżności bo mam za niski samochód :shock:. Stwierdziłem, że ok, jadę gdzie indziej. Pojechałem do drugiego warsztatu i mówię, że w poprzednim nie chcieli mi zrobić zbieżności, bo mam niższy niż seria samochód i czy oni też widzą problem. Gość nie widząc jeszcze samochodu stwierdził, że nie będzie problemu, ale jak wyszedł i zorientował się, że zawieszenie zdecydowanie jest niższe niż w serii to też powiedział, że nie da rady. Do trzech razy sztuka. Pojechałem do kolejnego, a tam gość pyta się mnie co to za koła ? Mówię, że 17". No to okazało się, że Ci dla odmiany nie mają takiego ustrojstwa co się na koło zakłada, które by pasowało do 17-calowych felg (przymierzył i pokazał mi, że na maksymalnym rozstawie faktycznie trochę brakuje). W końcu trafiłem do małego warsztatu jakieś 50 metrów od mojego osiedla i tam nie robili problemów z wysokością zawieszenie. Za to jak popatrzyłem jak oni tą zbieżność ustawiają i jakich przyrządów używają to doszedłem do wniosku, że lepiej było w ogóle nic nie robić. Nie mówiąc o tym, że tak mi ustawili kierownicę, że podczas jazdy na wprost była całkiem konkretnie przekrzywiona. Nie pojechałem do nich z reklamacją, bo nie chcę już, żeby się do mojego samochodu dotykali. Przestawiłem kierownicę sam o jeden ząbek i teraz jest przekrzywiona w drugą stronę, ale sporo mniej.
Komentarz